top of page

Executive search

Executive search er en spesialisert rekrutteringstjeneste som organisasjoner kjøper inn for å utføre ansettelse av høyt kvalifiserte kandidater til stillinger på toppledernivå. 

 En av de beste innen executive search

RUUD gir tilgang til et nettverk av over 10 000 toppledere og nøkkelkandidater. Vår vitenskapelig baserte executive search-metodikk sikrer at vi presenterer kandidater som oppfyller de høyeste standardene for kompetanse, erfaring og personlig egnethet.

Ansettelse av en CEO, eller en annen toppleder?

Vi bistår dere i ansettelsesprosessen og sikrer en sømløs overgang. Fra å identifisere potensielle kandidater, til å gjennomføre intervjuer, teste, tilpasse og forhandle, vi tar hånd om alle aspekter av rekrutteringsprosessen, slik at dere kan fokusere på å styre «skuta» fremover. 

        Rekruttere CEO?

        Rekruttere CFO?

        Rekruttere CTO?

                                              Vi bistår dere,
  slik at dere sikrer rett person, sparer tid og penger.

Lederrekruttering Oslo

RUUD holder til sentralt i Oslo, men rekrutterer i hele Norge, og er et av landets ledende innen topplederrekruttering/executive search. Vi er også med i International Executive Search Federation som norsk representant.  Og har internasjonale tentakler innen executive search.

Headhunter?

Vi er et rekrutteringsbyrå innen executive search, våre rekrutterere er ikke headhuntere. 

Forskjellen mellom executive search og headhunting?

 AESC skriver i sin artikkel at en av hovedforskjellene er at executive search-byrå går ofte etter kandidater som ikke er aktivt jobbsøkende. For å lese AESC-artikkelen, trykk her.
 
Vanlig rekruttering og headhunting utføres av byråer som mottar betaling etter at en kandidat er identifisert og ansatt. På grunn av betalingsmetoden tar de fleste headhunters på seg så mange søk som mulig, og sørger for at de har flere muligheter for å få betalt mest mulig. Dette kan bety at rekruttereren ikke vil kunne gi full oppmerksomhet til organisasjonens søk eller kan trekke seg hvis de får et mer lukrativt oppdrag.

I tillegg er slike rekrutterere, headhunters, kjent for å prøve å fylle stillinger så raskt som mulig, noe som kan bety at de hopper over noen vurderings- og intervju prosedyrer eller ignorere flere kriterier. 

bottom of page